Приятели:

астма

1

Колко Време Е Необходимо, За Да Се Възтановите От Астматичен Пристъп?

https://vrs.bg

Има два основни вида лекарства, използвани за лечение на астматичен пристъп. Първият е лекарства за бързо облекчение. Те обикновено се прилагат директно в белите дробове чрез пулверизатори.

Вторият тип са лекарства за дългосрочен контрол. Тези лекарства са предназначени да предотвратят стесняването на дихателните пътища и да намалят възпалението. Тези лекарства обикновено се приемат ежедневно и са под формата на инхалаторни кортикостероиди или модификатори на левкотриен.

Прочети още »
Публикувано от kipo 22 седмици 1 ден ago – Популярно от 22 седмици 1 ден
Категория: Други   Етикети:
1

Домашни средства за лечение на астма

https://www.lekar.bg

Друг добър начин да сведете до минимум излагането на детето на тригери на астмата е да ограничите престоя му на открито. Ако е възможно, закупете монитор за качеството на въздуха и следете за качеството на въздуха във вашия район. Нива на качество на въздуха над 100 се считат за нездравословни за децата.

Прочети още »
Публикувано от kipo 31 седмици 2 дни ago – Популярно от 31 седмици 2 дни
Категория: Други   Етикети:
1

Лечебни билки за астма

https://smartnews.bg

Лечебните билки за астма са леснодостъпни и евтини. Основният източник на тези билки са домашните градини и задните дворове, въпреки че има и много обикновени лечебни билки, които можете да закупите от местния супермаркет. Познаването на различните лечебни билки може да ви помогне да вземете информирано решение.

Прочети още »
Публикувано от kipo 31 седмици 2 дни ago – Популярно от 31 седмици 2 дни
Категория: Други   Етикети:
1

Как се лекува дете с астма?

https://sin.bg

По тази причина лекарствата се избират в зависимост от тежестта на симптомите и възрастта на детето. При някои деца може да се наблюдават само случайни пристъпи, докато при други може да се наложи редовна употреба на лекарства за по-дълъг период от време.

Прочети още »
Публикувано от kipo 35 седмици 3 дни ago – Популярно от 35 седмици 3 дни
Категория: Други   Етикети:
1

АСТМА И АЛЕРГИЧЕН БРОНХИТ ПРИ ДЕЦА

https://accounterbg.com

Детската астма, известна още като алергичен бронхит, се характеризира с повтаряща се кашлица, хрипове, свиркане и затруднено дишане. Пристъпите обикновено се развиват вследствие на инфекции на горните дихателни пътища. Тези пристъпи са повтарящи се, оплакванията се подобряват с бронхиални релаксанти, но след известно време пристъпите се появяват отново.

Прочети още »
Публикувано от kipo 36 седмици 3 дни ago – Популярно от 36 седмици 3 дни
Категория: Други   Етикети:
1

Астма: стъпки в изследването и диагностиката

https://yep.bg

Това е основният тест, който лекарите често използват за диагностициране на астма при хора на възраст над 5 години. За да определите колко добре работят белите ви дробове (белодробна функция), вдишайте дълбоко и издишайте силно в тръба, свързана със спирометър. Той отчита както количеството (обема) на издишания въздух, така и скоростта на издишване. Ако някои измервания са под нормата за човек на вашата възраст, това може да означава, че астмата е стеснила дихателните ви пътища.

Прочети още »
Публикувано от kipo 43 седмици 2 дни ago – Популярно от 43 седмици 2 дни
Категория: Други   Етикети:
1

Какви са причините за появата на астма?

https://zaedno.bg

Въпреки че генетичните причини за астмата са сложни, един ген може да допринесе за заболяването в до 40% от случаите. В този случай изследователите са установили, че генът е свързан с гена за TNF-a и TNF-b, които са основни провъзпалителни цитокини.

Прочети още »
Публикувано от kipo 44 седмици 2 дни ago – Популярно от 44 седмици 2 дни
Категория: Други   Етикети:

Потребителски вход
Най-актуалните новини

Най-добри потребители

  1. kipo
  2. petttto
  3. fire19Milenkov
  4. hlape
  5. procreator