Приятели:

1

На какви кухни и професионално оборудване разчитат шеф готвачите

https://www.faragency.bg

Професионалното кухненско обзавеждане е важен аспект за всеки ресторант или кухня. То не само влияе на външния вид на заведението, но и на качеството на сготвената храна. Именно затова, е важно да се инвестира в качествено обзавеждане, без значение, дали сте собственик на ресторант, бар, заведение за бързо хранене или друг търговски обект.

Прочети още »
Публикувано от hlape 6 седмици 3 дни ago – Популярно от 6 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да изберем облекло за работа?

http://geobg.info

аботното облекло е важен аспект от преживяването в работната среда. Удобното и практично облекло увеличава качеството на изпълняваните работни дейности....

Прочети още »
Публикувано от gkondew 9 седмици 23 часа ago – Популярно от 9 седмици 23 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да изберем високачествено работно облекло в 3 стъпки?

https://www.nolimits.info

Работното облекло съставлява значима част от комфорта и удоволствието по време на работа.

Важно е да се снабдяваме с подходящите дрехи, обувки и аксесоари, които да ни дават свобода на движение, практичност и удобство по време на ежедневните трудови задачи....

Прочети още »
Публикувано от gkondew 9 седмици 1 ден ago – Популярно от 9 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да използваме маслата от природата за здраве и красота?

https://na-pazar.net

Етеричните масла представляват синергия от минерали, витамини и други полезни вещества, добити от растения и билки.

Маслата са готови продукти, синтезиращи благоприятните натурални качества на природните блага.

Техните полезни свойства допринасят в различни аспекти от човешкия живот, като най-съществените от тях са здраве и красота.

Как да ги използвате за вашето здраве и красота?

Прочети още »
Публикувано от gkondew 10 седмици 1 ден ago – Популярно от 10 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Защо да направим очен преглед в оптика Vision Express?

https://www.nolimits.info

Здравето на зрението е често подценяван аспект, но истината е, че от него зависи качеството на живот и пълноценното ни ежедневие.

Затова е важно да се обръща необходимото внимание на зрението, като най-добрата грижа за очите представлява редовният профилактичен преглед....

Прочети още »
Публикувано от gkondew 10 седмици 2 дни ago – Популярно от 10 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Козметиката за деца на Бебо - натурална и произведена в България

https://www.nolimits.info

Децата притежават висока чувствителност на кожата, поради което се нуждаят от козметика, доставяща щадяща и деликатна грижа.

Натуралните продукти на козметичната линия Бебо са произведени в България и притежават изцяло чист състав, който е благоприятен за употреба върху детската чувствителна кожа.

Защо да използвате козметиката на Бебо в грижата за най-малките?

Прочети още »
Публикувано от gkondew 10 седмици 2 дни ago – Популярно от 10 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Чаши с надписи и щампи

https://smeshkinadreshki.com

В случай че вашите скъпи хора празнуват необичаен ден това е момент в който имаме шанса да покажем своята сантименталност към тях. Заради това точно си връчваме различни ценни неща - те са символ за това, което де факто преживяваме. Най-вълнуващите подаръци са онези, направени индивидуално за човека. Те доказват, че сме отделили внимание, за да превърнем неговия празник в необикновено преживяване. Когато искате да дарите близките си с настроение и радост можете да поръчате подаръци изработени за тях от предложенията на SmeshkiNaDreshki.com. В сайта ще намерите тениски, чаши и бебешки бодита с изображения и хумористични надписи. Доставете щастие и запомнящи се изживявания с очарователни послания или забавни надписи, които ще радват близките ви хора продължително време.

Прочети още »
Публикувано от georg4610 11 седмици 1 ден ago – Популярно от 11 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Bulgartour - къщи, апартаменти и домове за гости

https://hrabar.co.uk

Булгартур споделя с Вас направените с много любов къщи, апартаменти и домове за гости разположени в цялата страна.

Прочети още »
1

Ремонт на покриви в София на ниски цени

https://angelstroi.com

Строителна бригада Ангел Строй предлага извършване на ремонт на покриви, пренареждане на керемиди и всички покривни услуги. Доверете се на нашата строителна бригада за ремонта или изграждането на вашия нов покрив. Бригадата ни е добре позната в района на София, Перник, Благоевград,Кюстендил и региона.

Прочети още »
Публикувано от Evix 18 седмици 1 ден ago – Популярно от 18 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Какви видове ключарски услуги съществуват

https://donmicrofon.com

Ключарски услуги могат да ни потрябват, както се казва, по никое време, а понякога в най-неподходящият момент за нас. Ключар е необходим спешно при изгубен ключ, счупена брава, счупен ключ, друга повреда в заключващата система, необходимост от отключване на сейф или шкаф вкъщи, на интериорна врата и тн.

Прочети още »
Публикувано от Evix 18 седмици 1 ден ago – Популярно от 18 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Интересни истории и забележителности

https://www.interesnite.com

Представяме на вашето внимание и любопитство интересни неща - истории, места, забележителности и много други в България и по света.

Прочети още »
Публикувано от irgnet 23 седмици 6 дни ago – Популярно от 23 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Евакуация на автомобили с ремаркета от Пътна помощ в София

https://patna-pomosht-24.com

Автомобилният транспорт в момента е най-популярният, достъпен и икономичен начин за транспорт, както и доставката на почти всякакви товари в целия град, регион и страна като цяло. Причината е очевидна – има много автомобили от различни видове и са навсякъде по пътищата с различно качество.

Ремаркетата са една от възможностите за транспортиране на стоки – те се използват от любители автомобилисти, промишлени предприятия и организации: товари от всякакъв размер могат да бъдат натоварени и доставени до вратата.

Автомобилните ентусиасти доста често трябва да доставят ремаркета до отдалечени места – далеч не винаги е възможно да теглят ремаркета със собствената си кола по различни причини:

превозното средство е в неработещо състояние, например след злополука;
необходимостта от подмяна на компоненти или предотвратяване на теглещото устройство;
невъзможността за доставка “самостоятелно”, например поради метеорологични условия;
транспортиране на ремаркета до мястото на продажба от завода.

Прочети още »
Публикувано от roadhelpbg 24 седмици 3 дни ago – Популярно от 24 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Пътна помощ на автомагистрала Хемус

https://roadhelp.bg

Какво трябва да направите, ако колата се повреди на магистрала Хемус?

Какви са честите причини за спиране на автомагистрала Хемус:

1. Техническа повреда на автомобила. Ако не можете да отстраните проблема на място, повредата е сериозна и е необходимо специално оборудване, тогава най-добрия начин за справяне със ситуацията е, да се обадите на Пътна помощ в София. При обаждането трябва да посочите проблема, в който се намира автомобила. Това е важно, защото специалистите от Пътна помощ да вземат адекватни мерки. Може да се наложи ремонт на място. Изпраща се механик, който да отстрани проблема на място с необходимите инструменти. Ако повредата не може да се отстрани на място с Репатрак се изтегля до най-близкия сервиз.

2. Дребни повреди. Ако повредата е незначителна е напълно възможно да се справите сами, но трябва да паркирате отстрани на пътя, за да не пречите на преминаващите по автомагистралата. Ако искате бързо да се справите с проблема и да не губите ценно време, обадете са на Пътна помощ. Те ще дойдат бързо за да: сменят спукана гума, долеят масло, ще сменят предпазител, зареждане с гориво на автомобил на място, подаване на ток и други.

3. Претърпяна катастрофа. Това е неприятен момент за всеки водач на превозно средство. Колата е попаднала встрани в канавката на автомагистралата и не може да помръдне. Най-добрият начин да се справите с това е да се обадите на Репатрак с лебедка, който ще пристигне със специална техника за да извади колата от канавката, да я натовари на платформата и да я извози до място, където ще посочи собственика, или до най-близкия автосервиз.

Ако колата ви се повреди на автомагистрала Хемус, какво трябва да направите, най-правилният отговор е – обадете се на Пътна помощ в София. Ще получите бързо и качествено обслужване. Работят денонощно, по всяко време и най-важното – осигурява евакуация на превозни средства от всякаква големина.

Когато поръчвате Репатрак, заедно с местоположението си, трябва да информирате диспечера за естеството на повредата. Модерните теглещи камиони осигуряват не само транспортиране на повредени автомобили, но и предоставят спешна техническа помощ на място. За да направят това, те са снабдени с необходимото техническо оборудване. Услугите за репатриране на превозни средства на автомагистрала Хемус са достъпни за широк кръг шофьори и са на достъпни цени.

Прочети още »
Публикувано от roadhelpbg 24 седмици 6 дни ago – Популярно от 24 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

7-те групи основни храни

https://www.zdrave.biz

Седемте групи основни храни

За да започнете да се храните пълноценно, то трябва да научите повече за храната, за основните групи, без да правите някакви сложни математически изчисления. Достатъчно е да разберете, че днения прием от няколко оснони продукти е много важен, важно е съчетанието, спрямо Вас самите. Чрез списъкът с продукти, поставен по-долу можете да персонализирате храненията си според личния вкус и навик за приготвяне на храната (индивидуално, психологично съображение). По какъв начин храненето отговаря на всички изисквания на съвременната наука за хранене. То става разнообразно, умерено, уравновесено и сдържащо всички хранителни принципи.

Прочети още »
Публикувано от hlape 25 седмици 1 ден ago – Популярно от 25 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Блог Македонско време. Какво свързва българите и македонците?

https://macedonia-times.com

Обединението прави силата! Нашата цел е да предоставяме разбиране и възможности. Затова чрез нашето уеб пространство ние се стремим да информираме хората, как могат да работят заедно и да се разбират по-добре.

Прочети още »
1

Какво представлява детската астма

https://visokitokcheta.com

Дихателните пътища стават оточни и пълни със слуз. Мускулите около дихателните пътища се напрягат и дихателните пътища се стесняват. Нещата, които могат да раздразнят дихателните пътища, се наричат „тригери“. Често срещани причинители са цигареният дим, алергичният прах и замърсяването на въздуха. Тригерите могат да предизвикат астматични пристъпи.

Прочети още »
Публикувано от kipo 31 седмици 2 дни ago – Популярно от 31 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Услуга за подаване на стартов ток на запалване на автомобила

https://roadhelp.bg

Презареждането на акумулатора на автомобила е процедура, от която всеки се нуждае рано или късно. Какво може да причини изтощаване на батерията?

Причините могат да бъдат няколко – от проблеми с двигателя до работата на самия акумулатор. За обикновения собственик на автомобил няма значение каква е била основната причина за повредата.

Основното за него е да отстрани проблема възможно най-бързо, защото това се случва в най-неподходящия момент – по средата на пътя или преди да тръгне, така че нашите специалисти ще помогнат за решаването на проблема ви и ще осигурят услуга подаване на стартов ток на запалване на автомобила и за презареждане на акумулатора на автомобила на място.

Пътна помощ Репатрак София - Доставка и смяна акумулатор на място в София

Погрешно е да се смята, че акумулаторът може да се повреди само при студено време. Разбира се, ниските температури значително допринасят за замръзване на батерията, но дори през топлия сезон акумулаторът на автомобила може да се разреди.

Причините за това са различни: от забравено през нощта електрическо оборудване – радио, фарове и други.

Прочети още »
Публикувано от roadhelpbg 32 седмици 5 дни ago – Популярно от 32 седмици 5 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Пътна помощ в София за мотори и мотоциклети

https://roadhelp.bg

Репатрирането на мотори и мотоциклети не е толкова лесно!

Репатрирането на мотоциклети и мотори е популярна услуга, която най-често се използва в непредвидени ситуации. Внезапна повреда на пътя, пътни инциденти, които водят до невъзможност за движение, в резултат на това се налага транспортиране на мотори и мотоциклети до адрес или до сервизен център.

На пръв поглед изглежда, че в такива ситуации е много по-лесно да се справите сами с тази лека и компактна техника, но всъщност има доста повече трудности при тях:

Първо, мотоциклетите не могат да бъдат теглени – това е строго забранено по правилата за движение;
Второ, те са достатъчно тежки, за да се бутат на ръка до сервиза.
На трето място, не всеки тегличи ще могат безопасно да транспортират мотоциклета до мястото на ремонт.
Като цяло, ще трябва да се обадите на Пътна помощ в София. Да, не какъвто и да е, а специален. Да, наистина, мотоциклетът тежи много по-малко от автомобила и заема по-малко място, но от друга страна е двуколесен и няма стабилност. Именно поради това възникват допълнителни затруднения по време на евакуацията.

Какви са характеристиките при репатриране на мотори и мотоциклети, и как се организира?

Мотоциклетите и моторите са доста деликатна техника, лесно се повреждат, ако при транспортиране не се застопорят правилно. Въпреки привидно малкия си размер, те не са стабилни, така че трябва внимателно да се застопорят върху платформата. За да транспортирате мотори и мотоциклети ще трябва да вземете предвид:

1. Избор на подходящ транспорт: неизправни моторни превозни средства се превозват на ремаркета или малки микробуси, пригодени за тази цел, в някои случаи могат да се наемат камиони;

2. Правилно местоположение: мотоциклетът се транспортира върху платформа или каросерия само в изправено положение, което намалява риска от повреда или повреда на оборудването;

3. Сигурност на закрепване: мотоциклетите не са стабилни, следователно, преди транспортиране, те трябва да бъдат закрепени към платформата със специални вериги, колани и други устройства.

Съвременните мотоциклети имат напълно различни технически параметри, така че в случай на непредвидени ситуации на пътя, бутането им до местоназначението или транспортирането им с преминаващ камион ще бъде проблемно. Първият вариант е твърде трудоемък, вторият е опасен, тъй като ако го натоварите и транспортирате неправилно, можете да го деформирате или да надраскате боята, да счупите огледала и да огънете редица части. Мотоциклетите трябва да се транспортират внимателно, а може да се наложи репатрак в няколко ситуации:

Прочети още »
Публикувано от roadhelpbg 32 седмици 5 дни ago – Популярно от 32 седмици 5 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Работни обувки Puma

https://geotex.bg

Фирма Геотекс е специализирана в директен внос, дистрибуция, производство и доставка на работни и униформени облекла, защитни работни обувки (S1, S1P, S2 и S3) и лични предпазни средства (ЛПС). Ние предлагаме широка гама от работни облекла за всички сфери на промишлеността: работни облекла за заварчици, облекла с висока видимост, ESD oблекла, диелектрични продукти, медицински облекла, облекла за хранително-вкусовата промишленост, облекла и ЛПС за еднократна употреба, каски, антифони, предпазни очила, ръкавици, средства за дихателна и височинна защита. Новите ни работни обувки Puma са с идеалната визия и защита. Намерете ги на нашия сайт.

Прочети още »
Публикувано от internetreklama 35 седмици 2 часа ago – Популярно от 35 седмици 2 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Няколко съвета преди строеж или покупка на къща

http://www.chivasdesk.bg

Независимо от целта на използването на къща в Драгалевци, процесът от замислянето на идеята до началото на строителните работи е съпоставим с пътуване. Последното е такова, за което е важно внимателно да се обмисли всяка от неговите спирки.

Въпреки, че първоначално изглежда, че целта е очевидна, не е толкова просто. Добре е да осъзнаете, че имате желание да построите къща, но първо трябва да разберете коя къща, къде и как точно искате да построите?

В този момент не е нужно да се хващате за рисунките и да сортирате специална литература, а просто трябва да си представите как искате да видите бъдещия си дом.

Прочети още »
Публикувано от kipo 36 седмици 2 дни ago – Популярно от 36 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

10 неща, които трябва да знаем преди да използваме рент-а-кар

https://authorbg.com

Наемането на кола изглежда като най-елементарното нещо на света, но въпреки това и там си има някои особености, които понякога могат да ви изненадат. Ето какво трябва да знаете ако ще наемате кола за първи път:

Прочети още »
Публикувано от georg4610 37 седмици 6 дни ago – Популярно от 37 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Профилактика за предотвратяване на белодробния рак

http://danielauzunova.com

Няма сигурен начин за предотвратяване на рака на белия дроб, но можете да намалите риска, ако:

1.Не пушите
Ако никога не сте пушили, не започвайте да пушите. Говорете с децата си за това, че не пушите, за да разберат как да избегнат този основен рисков фактор за рак на белия дроб. Започнете разговорите за опасностите от тютюнопушенето с децата си отрано, за да знаят как да реагират на натиска на връстниците си.

Прочети още »
Публикувано от kipo 38 седмици 1 ден ago – Популярно от 38 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Парфюмът според личността

https://accounterbg.com

Изборът на парфюм е изключително личен: подобно на домашния интериор, дрехите и цветовете, той е засилена форма на себеизразяване. Но поради емоционалния и психологически ефект, който оказва върху притежателя си, характерният аромат е още по-интимен, по-точно балансиран с характера на човека.

Парфюмът се превръща в съществена част от вас самите. Той е буквално вашата същност, която сякаш се излъчва от косата и порите ви – не се пръска, а се излъчва от тялото ви.

Ето как древните са възприемали парфюма: като Божествено същество, което се проявява на земята чрез, във и като изпаренията на вкусния аромат.

Сега нека да разгледаме с лекота начина, по който различните типове личности са склонни да се насочват към определени групи аромати.

Прочети още »
Публикувано от kipo 38 седмици 2 дни ago – Популярно от 38 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да изберем по-добрите авточасти

https://rozovadolina.net

Когато става въпрос за реализацията на стока и транспортиране на товари от камиони, бусове и други тежки МПС, компромиси не трябва да се правят. Качествените авточасти значително допринасят за по-добрата и икономична работата, особено на транспортните тежкотоварни превозни средства.

Подменяйки старите части на вашето транспортно средство, с нови и оригинални такива, то вие правите най-добрият избор. Особено когато става въпрос за двигателят и ходовата част. Отговорността при този избор е огромна и понякога неправилното решение може да коства човешки живот! Купувайте само качествени авточасти.

Поради по-честата експлоатация на модерните автомобили, нерядко при поддръжката им се налага смяна на различни авточасти. За да осигурите максимално дългото им ползване е важно тези авточасти да бъдат оригинални.

Прочети още »
Публикувано от kipo 38 седмици 3 дни ago – Популярно от 38 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Колко струват зъбните импланти

http://elizawhat.com

Зъбните импланти служат като изкуствени корени на зъбите, които са здраво закрепени в челюстната кост. След това към него могат да бъдат прикрепени зъбни коронки, мостове или протези. Терапията се провежда в няколко стъпки: от рентгеновото изображение, през имплантирането на изкуствен корен на зъба до завършената протеза.

Прочети още »
Публикувано от kipo 38 седмици 3 дни ago – Популярно от 38 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

3 причини да изберете алуминиева дограма за вашия дом

https://webclub.bg

Обмисляте да закупите алуминиева дограма за вашия дом? Прочетете за малко полезна информация за този екологичен материал. Освен че е лек, той е издръжлив и енергийно ефективен. Ето още три причини да изберете този материал за вашия дом. Ето няколко примера за места, където алуминият е добър избор. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да вземете правилното решение. И не забравяйте да я споделите със семейството и приятелите си!

Прочети още »
Публикувано от kipo 38 седмици 4 дни ago – Популярно от 38 седмици 4 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

ВИНА ОТ СЪРЦЕТО НА ГРЕБЕНЕЦ ПЛАНИНА - Chateau Avli

https://avli.bg

В желанието да разкрием потенциала на сортовия състав на лозята, за създаване на вина носещи специфичните характеристики на нашите земи, ние винифицираме с разнообразен набор от технологии и съдове, които са съобразени спрямо особеностите на всеки един сорт грозде.

Прочети още »
Публикувано от kipo 39 седмици 2 дни ago – Популярно от 39 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Парфюм за теб и мен - scutece.info

http://www.freegaia.net

Много се забавлявах на тази история. Жената на човека го е закъсала и останала без дамски парфюм. Но той се оказва предвидлив и намира най-добрия онлайн магазин за парфюмчета, тестери и въобще аромати. И като рицар на бял кон се връща и помага на своята Дулсинея. А тя ухаеща на свеж и скъп парфюм отива на партито... После не се знае какво е станало и дали са се прибрали заедно. Важното е, че след покупката на папфюма, пак са отишли на гости и не са закъснели този път. Изобщо много поучителна история. Сигурно ще се запитате, защо ви споделям всичко това. Ами ще го кажа по следния начин, след шопинга за парфюми ние отново бяхме поканени на гости. Този път обаче не закъсняхме! Нещо повече, дори подранихме.

Прочети още »
Публикувано от kipo 41 седмици 23 часа ago – Популярно от 41 седмици 23 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Калкулатор изчисляване на ИГФ

https://xn--80achgm7d.xn--90ae

Калкулатор за изчисляване скоростта на гломерулна филтрация при болни от диабет със съпътстващо бъбречно заболяване.
Индекса на гломерулна филтрация (ИГФ) е величина, описваща гломерулната ефективност при хронично бъбречно заболяване.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 21 часа ago – Популярно от 42 седмици 21 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Балансирано и разнообразно хранене - какво е това?

http://ufcna.com

Днес много лесно може да се направи доставка на плодове и зеленчуци по всяко време, но заедно с това нека има и друга храна. Макар че всички специалисти наблягат на това колко полезни и богати на хранителни вещества са плодовете и зеленчуците, това не значи, че само тези храни трябва да съставляват ежедневния хранителен режим. Особено хора с проблеми относно своят организъм трябва внимателно да следят какво консумират, както и при наличието на анемия, то тогава месото в никакъв случай, не бива да отсъства.

Всеки един от вас трябва да проследи кои храни му действат благоприятно и кои не.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 1 ден ago – Популярно от 42 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Най-добри подаръци за учители

https://accounterbg.com

Търсите ли най-добрите подаръци за учители? Ако да, вие сте попаднали на правилното място. Независимо дали искате да благодарите на любимия си учител за качеството на нейните часове, или просто искате да покажете своята благодарност към класната, тази статия ще ви бъде полезна. От декорации на класната стая до персонализирани подаръци, в тези няколко идеи има по нещо за всеки учител. Без значение какъв е вашият бюджет или стил, тези подаръци за благодарност на учителите ще направят деня им!

Ако искате да подарите подарък, който със сигурност ще зарадва любимия ви учител, персонализираните артикули са чудесен избор. Персонализираните тефтери са идеални за записване на бележки и идеи, а също така гарантират поверителност. Те също така показват израстването на учениците през годините в училище и класната стая. Персонализираните плакати или фотоколажи също са чудесен избор, защото могат да съдържат подписи и послания от всеки ученик.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 1 ден ago – Популярно от 42 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Какво могат и какво не могат да постигнат брекетите?

https://vestnikat.bg

Около половината от децата и юношите носят брекети - също и защото здравноосигурителните дружества обикновено покриват разходите, ако зъбите пораснат малко криво. Много лекари са убедени, че брекетите също така предотвратяват на по-късен етап болки и проблеми с челюстите - или дори водят до фундаментално по-добро здраве на устната кухина, без кариеси или пародонтоза.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 6 дни ago – Популярно от 42 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Предимства на алуминиевите външни ролетни щори

https://novinaria.bg

За любителите на тъмнината и тишината ролките на открито са идеалното решение. Защо? Тези щори са напълно регулируеми, така че можете да изключите слънчевата светлина, а вятърът и дъждът вече няма да са пречка, тъй като външните ролетни щори защитават прозорците ви и ви осигуряват уединение.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 6 дни ago – Популярно от 42 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Видове парфюми

http://geobg.info

Пазаруването на нов парфюм може да бъде претоварено от всички налични аромати. Съществуват не само безброй аромати, но и различни концентрации на ароматите. Под името на парфюма върху флакона обикновено е посочена концентрацията на аромата. Концентрацията на аромата се отнася до неговата сила. Парфюмите с по-висока концентрация на аромата съдържат повече парфюмни масла и по-малко алкохол. Концентрацията на ароматите се разделя на категории, включващи парфюм,

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 6 дни ago – Популярно от 42 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Вечерни официални рокли – мистериозен и изтънчен вариант за дамите

https://www.assobg.org

Как да създадем зашеметяващ, но лаконичен външен вид за специален повод? Този проблем може лесно да бъде разрешен, като се даде предпочитание на модерна официална рокля. В тази статия предлагаме на вашето внимание гореща селекция от най-новите тенденции, която съдържа най-добрите вечерни официални рокли за сезон лято 2022.

Прочети още »
Публикувано от kipo 42 седмици 6 дни ago – Популярно от 42 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Репатрак в София

https://patna-pomosht-24.com

Може да се възползвате от всички услуги за репатриране на стари и изоставени автомобили, включително репатрак с лебедка.
Повече информация за услугата репатрак:

Понякога по време на път се нуждаете от спешна техническа помощ от сервизен център. Например, ако поради повреда автомобилът не може да продължи да се движи. В такива случаи трябва да планирате спиране на пътуването и да потърсите пътна помощ София.

Прочети още »
Публикувано от roadhelpbg 43 седмици 3 дни ago – Популярно от 43 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да зареждате на бензиностанция на самообслужване

https://top4e.info

Проверете дали избраната от вас бензиностанция на самообслужване продава необходимото гориво. Възможно е да откриете бензиностанции на самообслужване, които зареждат само с дизелово. Поради тази причина е важно да изберете правилната бензиностанция на самообслужване и правилното гориво. Обикновено знаците са доста ясни, но цветовете на колонките също помагат: със зелено се обозначава бензинът, а с черно – дизелът. Когато спрете автомобила си пред помпата, проверете как се отваря капачката на резервоара. В някои случаи капакът на резервоара се отваря от вътрешността на автомобила с помощта на лост, а в други трябва да използвате ключа или не.

Прочети още »
Публикувано от kipo 44 седмици 2 часа ago – Популярно от 44 седмици 2 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Тайно общество в Пентагона крие загадките на НЛО и извънземните

https://hicomm.bg

Пентагонът крие мистериите на НЛО от десетилетия.

Пентагонът е дом на много тайни, но една от най-охраняваните е съществуването на НЛО. Доказателствата, че тези НЛО съществуват, са неубедителни, но има стотици, ако не и хиляди разкази на очевидци от военни и цивилни, които не могат да бъдат игнорирани.

Прочети още »
Публикувано от vselena 44 седмици 5 дни ago – Популярно от 44 седмици 5 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Най-харесваните столчета за кола

https://scutece.info

Детското столче в колата е отражение на загрижеността на родителите към сигурността на децата им. Нужно е да се има предвид тяхната безопасност през цялото време, но най-вече по време на път. В скута на мама не е най-безопсно, когато става дума за возене в кола.

Детските столчета са задължителни и това е записано в закона за движение по пътищата, но въпросът как да изберат правилния продукт за тяхното мъниче продължава да вълнува родителите от години.

Задължително условие, за което всички родителиче трябва да следят е сертификатът на артикула. Всяко детско столче за кола минава повече от един тест за безопасност, като първият и напълно задължителен е т.нар R44 04 – европейскийски стандарт, по който трябва да бъдат тествани всички столчета, които се продават в Европа.

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 21 часа ago – Популярно от 46 седмици 21 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Брекети – кой тип е подходящия за вашето дете

https://www.chitalishte.bg

Децата и родителите обикновено имат много конкретни идеи за това кои брекети са най-подходящи. Само: дали рамката изглежда глупаво или детето просто не може да остави фиксираните скоби у дома, е от второстепенно значение. На първо място, лекарят определя кой тип скоби са подходящи въз основа на наличните увреждания. Някои измествания и разминавания вероятно могат да бъдат коригирани по-добре с фиксирани скоби. По принцип се прилага следното: колкото по-тежко е увреждането, толкова повече се говори за фиксирани брекети.

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 1 ден ago – Популярно от 46 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Какво представлява суровата шоколадова торта?

https://neynsky.eu

Трябва да ядете шоколадова торта редовно. Според проучване, проведено от Университета в Тел Авив, започването на деня с парче торта и храни с високо съдържание на въглехидрати и протеини всъщност може да доведе до по-добри дългосрочни резултати от традиционните здравословни варианти.

Какво е толкова специално в шоколадовата торта?

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 1 ден ago – Популярно от 46 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Как се произвеждат нитрилните ръкавици?

https://www.szeda.bg

Производственият процес включва смесване на материали, инжектирането им в калъп и оставянето им да се втвърдят. След това материалите за ръкавиците от нитрил се екструдират през центрофуга, която образува дълги нишки, които по-късно се нарязват и оформят в ръкавици.
От какво са направени нитрилните ръкавици?
Нитрилните ръкавици за еднократна употреба са изработени от синтетичен каучук. „Нитрил“ в наименованието се отнася до химическото съединение „бутиронитрил“, което се използва при производството на тези видове ръкавици.
Кой използва нитрилни ръкавици?
Здравните работници, медицинските специалисти, лекарите, хирурзите, зъболекарите, фризьорите, автомеханиците, работниците в кафенетата, татуистите, лаборантите, химиците и учените предпочитат да използват нитрилни ръкавици.

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 1 ден ago – Популярно от 46 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Подарък за зодия Рак – кои са най-подходящите подаръци за тази зодия

https://www.myblogroll.eu

Ракът изпитва носталгия по миналото и изключителна слабост към редки неща. Той обича бижута в стил ретро, мебели и аксесоари, които улавят духа на историята. Такива неща имат успокояващ ефект върху Рака, дават му усещане за надеждност и сигурност. В края на краищата бъдещето е толкова нестабилно, несигурно и тревожно, че носи само стрес и тревоги.

Живот със спомени. Раковете почти винаги ценят семейни снимки и те ще се радват, ако им дадете прилична рамка за семеен фотоархив - красив албум, сертификат за производство на фотокнига или цифрова фоторамка. Това е особено подходяща стратегия, когато правите избор за подаръци за жени и още не сте се спряли на нищо.

Също така много Раци са запалени фотографи и те ще бъдат ентусиазирани от всяко нещо, свързано с хобито им по един или друг начин: раница за фотоапарат, светлинен филтър, карта с памет или външен диск с добър обем, статив или чаша термос във формата на леща.

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 1 ден ago – Популярно от 46 седмици 1 ден
Категория: Общество   Етикети:
1

Как да изберем подходящ дамски парфюм според личността

https://www.bazadanni.com

Кристиан Диор веднъж казва: "Парфюмът на една жена разказва за нея повече, отколкото почеркът ѝ". Парфюмът, който носите разказва много за вашата личност. Правилният вид парфюм повишава увереността на всяка една жена до съвсем ново ниво, като я кара да се чувства по-привлекателна.
Избора на дамски парфюм
Различните жени се асоциират с различни видове парфюми, някои обичат да ухаят на цветя, други на плодове, а трети клонят към дървесни, ориенталски и мускусни парфюми. Изборът на най-добрия вид парфюм за жени е по-труден, отколкото изглежда.

Прочети още »
Публикувано от kipo 46 седмици 2 дни ago – Популярно от 46 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Всички видове тестове за коронавирусна инфекция

https://gradski.bg

Тъй като признаците и симптомите на COVID-19 могат да се припокриват с тези на други респираторни инфекции, важно е да се извършат лабораторни тестове за установяване дали причината за симптомите е инфеция със SARS-CoV-2. Освен това се смята, че до 40% от хората със SARS-CoV-2 инфекция могат да бъдат безсимптомни (т. нар. субклинична инфекция) или в инкубационен период и заради това са потенциално способни да предават вируса на други хора. Следователно, и хора без очевидни признаци или симптоми на инфекция със SARS-CoV-2 също се нуждаят от тестване.
За потвърждаване на острата инфекция се използват тестове за откриване на нуклеинова киселина или антиген, докато тестовете за антитела предоставят доказателства за предишна инфекция със SARS-CoV-2. Понастоящем, не се препоръчва използването на тестове за антитела за диагностика на остра инфекция.

Прочети още »
Публикувано от lbideamax 49 седмици 21 часа ago – Популярно от 49 седмици 21 часа
Категория: Общество   Етикети:
1

Онлайн магазин за подаръци – изберете най-подходящият

http://novini-te.com

Творческият човек е цяла планета, за която понякога знаем толкова малко. Творческите хора се отличават с необичайна визия за света, неизчерпаем поток от идеи, труден характер, както и много скрити и очевидни таланти. Те лесно намират изход от трудни ситуации и винаги остават себе си.
Днес ще ви кажем как да зарадвате творческите хора с оригинален и полезен подарък, който лесно може да бъде закупен от онлайн магазин за подаръци, без да е нужно да обикаляте по магазини.
Дневник, комплекти за писане, любима книга – в онлайн магазин за подаръци ще намерите много оригинални и интересни неща. Може да заложите и на друг вид творчество, като го изненадате с подарък картина или графика на известе художник.
Разберете дали рожденикът рисува в скицник или предпочита да рисува с масла. Във всеки случай малко вдъхновение под формата на творчеството на неговия идол никога не вреди.

Прочети още »
Публикувано от kipo 50 седмици 6 дни ago – Популярно от 50 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Стивън Хокинг - човешките същества няма да оцелеят още 1000 години на Земята

https://bultimes.bg

Стивън Хокинг е добре известен с работата си по теоретична физика и космология. Публикувал е много научни трудове и книги.

В скорошно интервю за Би Би Си той предупреди, че човешките същества няма да оцелеят още 1000 години на Земята, ако продължим да унищожаваме планетата със сегашните темпове.

Стивън Хокинг е влиятелен учен, който ни предупреждава за опасностите от изменението на климата от дълго време. Той вярва, че до 2100 г. Земята ще бъде необитаема, ако не предприемем действия сега.

През миналия век Земята се превърна в по-враждебно място. С глобалното затопляне и изменението на климата той става необитаем.

Някои казват, че вече сме отминали точката без връщане, докато други не са съгласни и смятат, че все още имаме време да обърнем нещата. Стивън Хокинг ни предупреждава, че след 100 години Земята ще бъде необитаема.

Прочети още »
Публикувано от Hristo681 51 седмици 2 дни ago – Популярно от 51 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Кои са правилата за щастие - съветите на психолозите

https://www.az-jenata.bg

1. Бъдете благодарни за това, което имате

2. Прекарвайте време с приятели и семейство

3. Правете неща, които ви карат да се чувствате живи

4. Помагайте на другите

5. Практикувайте внимателност

Психологията не е само изследване на човешкия ум. Това също е инструмент, променящ живота, който може да ни направи по-щастливи.

Има много фактори, които можем да контролираме, за да живеем щастлив живот. Ето пет психологически правила, които могат да ни направят по-щастливи:

1) Бъдете внимателни:

2) Останете в настоящия момент:

3) Прекарвайте време с други хора:

4) Отделете време за нещо, което ви харесва:

5) Спете достатъчно

Прочети още »
Публикувано от talitranslate 51 седмици 2 дни ago – Популярно от 51 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Преводач на свободна практика или фирма за преводи?

http://7sekundi.com

Фирмите за преводи работят като агенции за талантливи преводачи, защото се нуждаят от най-опитните, професионални преводачи на различни езици, индустрии и теми, за да ги назначат по конкретни проекти. Опитът на преводачите в различни сектори е ключов фактор при избора на подходящия ресурс за всеки проект. Понякога и най-малката грешка може да коства много, особено, когато се касае за преводи, отнасящи се за здравето или бизнеса ви.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 2 дни ago – Популярно от 51 седмици 2 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Избор на подходящ бански за момчета

https://statiite.info

Погрешно избраният бански може да провали един прекрасен летен ден.

По същия начин интелигентният и модерен избор е точната комбинация за плановете ви за почивка. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат при избора.

Банските костюми са елемент от облеклото, който трябва да бъде част от гардероба на всяко дете, когато настъпи лятото. Днес ще ви дадем няколко чудесни идеи, които ще ви помогнат да намерите най-добрия бански за момчета онлайн.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

От какво пада кръвната захар?

http://danielauzunova.com

Повишената кръвна захар може да доведе до увеличаване на теглото, възпаления в организма, повишени нива на хормоните на стреса, диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания или акне.

Правилното хранене несъмнено е един от начините да предотвратите това, но всъщност има много начини да намалите кръвната захар възможно най-бързо.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Как се лекува парадонтоза?

https://www.bubole4ka.com

Пародонтозата е хроничното възпаление на венците и челюстната кост . Причинява се от бактерии и бавно разрушава естествения апарат за задържане на зъбите в устната кухина. В най-лошия случай отстъпващите венци (рецесия на венците) могат да доведат до загуба на напълно здрави зъби.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Тайните на суровите торти са в съставките

https://statiite.info

Сигурна съм, че здравословната храна може да бъде вкусна… защото има професионалисти, усвоили изкуството да създават вкусни сурови торти. Вярвам, че най-добрият начин да започнете да подобрявате здравето си, е да подобрите това, което ядете, затова ще ви помогна с малко полезни съвети за това какви торти можете да хапвате, без да трупате калории, а и едновременно с това да се грижите за здравето си.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Aлайнерите: Вие питате, ние отговаряме!

http://damska-moda.info

Подобно на традиционните брекети, прозрачните алайнери са проектирани да преместват зъбите малко по малко. Подравнителите са пластмасови копия на вашите зъби. Носенето им оказва лек натиск върху зъбите, като ги размества съвсем леко. Прозрачните алайнери са едно от многото технологични постижения, които направиха ортодонтското лечение по-малко забележимо, и един от многото „уреди“, които ортодонтите използват за преместване на зъбите и подравняване на челюстите, за да създадат здрава и красива усмивка.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Кои са 8-те вида парфюмни аромати?

https://visokitokcheta.com

Парфюмите са съществували през вековете и за първи път са се появили в Египет за ежедневна и религиозна употреба. По-късно се разпространяват в Европа и единственото нещо, което се запазва през времето, са различните видове парфюмни аромати, които съществуват.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Какво представлява ракът на белия дроб? Рискови фактори и симптоматика

https://www.anonce.bg

Ракът на белия дроб е вид рак, който започва в белите дробове. Белите дробове са два гъбести органа в гръдния кош, които поемат кислород при вдишване и отделят въглероден диоксид при издишване.

Ракът на белия дроб е водещата причина за смърт от рак в световен мащаб.

Най-голям риск от рак на белия дроб имат пушачите, въпреки че белодробен тумор може да се появи и при хора, които никога не са пушили.

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 3 дни ago – Популярно от 51 седмици 3 дни
Категория: Общество   Етикети:
1

Въпросите за хляба, които вълнуват

https://simid.bg

За съставките на нашите хлябове
Има ли консерванти, овкусители и оцветители в хляба?
Използвате ли жива закваска?
Какво брашно използвате?
Използвате ли ГМО пшеница?

Прочети още »
Публикувано от kipo 51 седмици 6 дни ago – Популярно от 51 седмици 6 дни
Категория: Общество   Етикети:

Потребителски вход




Най-актуалните новини

Най-добри потребители

  1. kipo
  2. fire19Milenkov
  3. gkondew
  4. siyanavalerieva
  5. hlape