Приятели:

1

Допълнителни скрити настройки на браузъра Google Chrome

https://u-bg.blogspot.com

Функциите, предлагани от този браузър, го правят най-добрият браузър за използване. Историята, отметките и синхронизирането на раздели във всички основни платформи гарантират, че винаги можете да продължите от там, където сте спрели на друго устройство. Като цяло изживяването беше страхотно и в момента не обмислям да премина към алтернатива.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
Google Chrome изглежда много бърз и това беше основната причина да премина от Firefox около 2012 г. Голямо предимство Google Chrome има синхронизирането, което предлага в Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Това беше единственият браузър, който предлагаше това, преди другите да се присъединят. Като потребител с различни устройства на множество платформи, това значително помага за моята продуктивност, дори когато съм в движение. Вградените услуги като преводач на Google го правят още по-забавен за използване. Google Chrome предлага най-много от гледна точка на персонализиране с всички безплатни разширения.

ПРОТИВ
Това се обсъжда от години, но Google Chrome все още отнема значителна част от вашата RAM, за да работи правилно. Това е единственият проблем, който имам срещу Google Chrome. Допълнителни скрити настройки на браузъра Google Chrome.

Прочети още »
Публикувано от petttto 1 ден 3 часа ago – Популярно от 1 ден 3 часа
Категория: Компютри   Етикети:
1

Програма за автоматично инсталиране на драйвери

https://u-bg.blogspot.com

Разработчиците на персонални компютри вече могат да добавят светлинен меч към своите настолни компютри с устройство за съхранение на тема Star Wars.

Seagate си партнира с Lucasfilm на Disney за специалното издание на PCIe 4.0 NVMe устройства за съхранение , които влизат в продажба днес. Те разполагат с миниатюрен, светещ светлинен меч отстрани, добавяйки малко изискано RGB осветление към всеки работен плот на компютъра. Всяка единица се предлага и с три лицеви плочи, което означава, че купувачите могат да сменят между дизайни на светлинни мечове, използвани от рицарите джедаи Оби-Уан Кеноби и Люк Скайуокър или скандалния ситски лорд Дарт Вейдър. Програма за автоматично инсталиране на драйвери.

Прочети още »
Публикувано от petttto 5 дни 2 часа ago – Популярно от 5 дни 2 часа
Категория: Компютри   Етикети:
1

Най-добрите добавки за Mozilla Firefox

https://u-bg.blogspot.com

Mozilla също така препоръчва на потребителите да си зададат няколко въпроса, преди да инсталират плъгин, включително дали имат доверие на разработчика или марката зад него.

Но няма допълнителни рискове конкретно с разширенията на Firefox. Притесненията са същите като при разширенията на Chrome например.

Основните разширения, разработени от надеждни марки и разработчици, обикновено са безопасни, докато нещо по-малко известно може да представлява известно ниво на риск.

Ако Mozilla постави значка върху добавка, която предупреждава, че „тази добавка не се наблюдава активно от Mozilla“, трябва да сте 100% сигурни, че е от реномиран източник.

Докато следвате посочените по-горе предпазни мерки, няма да се сблъскате с допълнителни рискове поради разширенията на Firefox. Най-добрите добавки за Mozilla Firefox.

Прочети още »
Публикувано от petttto 5 дни 2 часа ago – Популярно от 5 дни 2 часа
Категория: Компютри   Етикети:
1

Онлайн PDF ресайзер намаляване размера на документ

https://u-bg.blogspot.com

Най-добрите PDF компресори намаляват размера на файловете за архивиране или споделяне с клиенти и колеги - запазвайки високото качество и разделителна способност на документа.

PDF документите обикновено са сравнително малки. В края на краищата те са предназначени за споделяне между множество устройства и потребители – и ние проучихме историята на формата в 30 години PDF: файловият формат, който промени света . Въпреки това, след като се добавят изображения и графики, размерите на файловете могат да нараснат, заемайки твърде много физическо и облачно място за съхранение и ги правят твърде големи за изпращане по имейл. Онлайн PDF ресайзер намаляване размера на документ

Прочети още »
Публикувано от petttto 1 седмица 6 дни ago – Популярно от 1 седмица 6 дни
Категория: Компютри   Етикети:
1

Recuva безплатна програма за възстановяване на изтрити файлове

https://u-bg.blogspot.com

Въведени от IBM през 1956 г., твърдите дискове бяха доминиращото вторично устройство за съхранение за компютри с общо предназначение в началото на 60-те години. HDD поддържат тази позиция в съвременната ера на сървъри и персонални компютри , въпреки че персоналните компютърни устройства, произведени в голям обем, като мобилни телефони и таблети , разчитат на устройства за съхранение с флаш памет . Повече от 224 компании са произвеждали HDD в исторически план , въпреки че след обширна консолидация на индустрията повечето единици са произведени от Seagate , Toshiba иWestern Digital . Твърдите дискове доминират обема на произведените хранилища ( екзабайти на година) за сървъри. Въпреки че производството расте бавно (по доставени екзабайти), приходите от продажби и доставките на единици намаляват, тъй като твърдите дискове (SSD) имат по-високи скорости на трансфер на данни, по-висока площна плътност на съхранение, малко по-добра надеждност и много по-ниска латентност и времена за достъп. Recuva безплатна програма за възстановяване на изтрити файлове.

Прочети още »
Публикувано от petttto 2 седмици 5 дни ago – Популярно от 2 седмици 5 дни
Категория: Компютри   Етикети:
1

Как да сваляме видео клипове от Youtube, Facebook и Vbox7 с Mozilla Firefox

https://u-bg.blogspot.com

Компютърна мрежа е набор от компютри, споделящи ресурси, разположени на или предоставени от мрежови възли . Компютрите използват общи комуникационни протоколи през цифрови връзки , за да комуникират помежду си. Тези взаимовръзки са съставени от телекомуникационни мрежови технологии, базирани на физически кабелни, оптични и безжични радиочестотни методи, които могат да бъдат подредени в различни мрежови топологии . Как да сваляме видео клипове от Youtube, Facebook и Vbox7 с Mozilla Firefox.

Прочети още »
Публикувано от petttto 3 седмици 4 дни ago – Популярно от 3 седмици 4 дни
Категория: Компютри   Етикети:
1

Безплатна онлайн програма за преобразуване на снимка в текст

https://u-bg.blogspot.com

През 2000-те години OCR беше предоставено онлайн като услуга (WebOCR), в облачна среда и в мобилни приложения като превод в реално време на знаци на чужди езици на смартфон . С появата на смарт телефони и смарт очила , OCR може да се използва в свързани с интернет приложения за мобилни устройства, които извличат текст, заснет с помощта на камерата на устройството. Тези устройства, които нямат OCR функционалност, вградена в операционната система, обикновено използват OCR API за извличане на текста от файла с изображение, заснето и предоставено от устройството. OCR API връща извлечения текст, заедно с информация за местоположението на открития текст в оригиналното изображение обратно в приложението на устройството за по-нататъшна обработка (като текст-към-говор) или показване. Безплатна онлайн програма за преобразуване на снимка в текст.

Прочети още »
Публикувано от petttto 3 седмици 5 дни ago – Популярно от 3 седмици 5 дни
Категория: Компютри   Етикети:
1

Безплатна програма за ресайз намаляване размера на снимка

https://u-bg.blogspot.com

Размерът като цяло е величината или размерите на нещо. По-конкретно, геометричен размер (или пространствен размер ) може да се отнася до линейни размери ( дължина , ширина, височина , диаметър , периметър ), площ или обем . Размерът може също да бъде измерен по отношение на масата , особено когато се приеме диапазон на плътност . Безплатна програма за ресайз намаляване размера на снимка.

Прочети още »
Публикувано от petttto 3 седмици 5 дни ago – Популярно от 3 седмици 5 дни
Категория: Компютри   Етикети:
1

Най-добрата безплатна програма за видео чат

https://u-bg.blogspot.com

Онлайн видео платформите позволяват на потребителите да качват, споделят видеоклипове или да предават на живо свои собствени видеоклипове в интернет. Те могат да бъдат или за гледане от широката общественост, или за определени потребители в споделена мрежа. Най-популярният уебсайт за видео хостинг е YouTube , 2 милиарда активни до октомври 2020 г. и най-обширният каталог от онлайн видеоклипове. Има някои държави в света, които поставят ограничения върху YouTube , вместо това имат свои собствени регионални уебсайтове за споделяне на видео. Най-добрата безплатна програма за видео чат.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:
1

Програма за проверка на правописа – правописен речник

https://u-bg.blogspot.com

В софтуера проверката на правописа (или проверката на правописа или проверката на правописа ) е софтуерна функция , която проверява за правописни грешки в текст . Функциите за проверка на правописа често са вградени в софтуер или услуги, като текстообработваща програма , имейл клиент , електронен речник или търсачка . Програма за проверка на правописа – правописен речник.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:
1

Най-добрият безплатен аудио плейър за Windows

https://u-bg.blogspot.com

Цифровото аудио е представяне на звук , записан в или преобразуван в цифрова форма . В цифровото аудио звуковата вълна на аудио сигнала обикновено се кодира като цифрови проби в непрекъсната последователност. Например при CD аудио семпли се вземат 44 100 пъти в секунда , всяка с 16-битова дълбочина на семпла . Цифровото аудио е също името на цялата технология за записване и възпроизвеждане на звук, използвайки аудио сигнали, които са били кодирани в цифрова форма. След значителния напредък в цифровата аудио технология през 70-те и 80-те години на миналия век, тя постепенно заменианалогова аудио технология в много области на аудио инженерството , звукозаписното производство и телекомуникациите през 90-те и 2000-те години. Най-добрият безплатен аудио плейър за Windows.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:
1

Най-добрата безплатна програма за сваляне на торенти

https://u-bg.blogspot.com

За да изпращат или получават файлове, потребителите използват BitTorrent клиент на свързания си с интернет компютър . BitTorrent клиент е компютърна програма, която прилага протокола BitTorrent. Клиентите на BitTorrent са налични за различни компютърни платформи и операционни системи , включително официален клиент, издаден от Rainberry, Inc. Популярните клиенти включват μTorrent , Xunlei Thunder, Transmission , qBittorrent , Vuze , Deluge , BitComet и Tixati .BitTorrent тракерите предоставят списък с файлове, налични за прехвърляне, и позволяват на клиента да намери партньорски потребители, известни като „семена“, които могат да прехвърлят файловете. Най-добрата безплатна програма за сваляне на торенти.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:
1

Най-добрата безплатна архивираща програма

https://u-bg.blogspot.com

.ZIP файловете са архиви, които съхраняват множество файлове. ZIP позволява съдържащите се файлове да бъдат компресирани с помощта на много различни методи, както и просто да съхранявате файл, без да го компресирате. Всеки файл се съхранява отделно, което позволява различни файлове в един и същи архив да бъдат компресирани с помощта на различни методи. Тъй като файловете в ZIP архив са компресирани индивидуално, е възможно да ги извлечете или да добавите нови, без да прилагате компресия или декомпресия към целия архив. Това контрастира с формата на компресирани tar файлове, за които такава обработка с произволен достъп не е лесно възможна. Най-добрата безплатна архивираща програма.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:
1

Копиране рипваме на музика и песни от диск в MP3 – Rip CD

https://u-bg.blogspot.com

Рипване (Извличане) на аудио CD означава да копирате песните от компактдиска на твърдия диск на компютъра.

Има много специализирани програми, с които можете да рипвате музика.

Прочети още »
Публикувано от petttto 4 седмици 1 ден ago – Популярно от 4 седмици 1 ден
Категория: Компютри   Етикети:

Потребителски вход