Приятели:

1

Често срещани видове повреди на екрана на телефона

https://note.bg

Въпреки че пластмасовите и течните стъклени протектори за екрана може да са евтини, те не са най-добрият начин да поправите напукан или счупен екран на телефона. Протекторите за екран, направени от TPU материал, имат свойства за самовъзстановяване, но няма да поправят напукан или счупен LCD дисплей. Дори ако имате спукан екран, няма място за паника – има редица методи за отстраняване на спукан или повреден LCD. Например, смяна на стъкло на Samsung е стандартна поправка, която може да бъде извършена в много сервизи. Нека разгледаме и други стандартни повреди при екраните на смартфоните.

TPU материалът има самовъзстановяващи се свойства
CroHeal(tm) 2000 е термопластичен полиуретан със самовъзстановяващи се свойства. Материалът се състои от водородни връзки, алифатни странични разклонения и ароматни взаимодействия. Тези свойства помагат на материала да поправи щетите по екрана на телефона. Материалът е подходящ и за високопрецизна метрология. В момента изследователите тестват материала на различни телефони.

Изследвани са и механичните свойства на материалите. Пробата SH-TPU показа сходни механични реакции с насипния TPU, с по-разширена нелинейна компресия за 3D-отпечатани проби. Настоящите методи за изпитване обаче не са уловили механизма на повреда, което води само до измерване на натоварването и изместването на повредата. Това все още не е идеална техника за ремонт на екрани на телефони. Необходими са допълнителни експерименти за по-нататъшно изследване на свойствата на самовъзстановяването на материала.

Прочети »
Публикувано от kipo 1 година 28 седмици ago – Популярно от 1 година 28 седмици
Категория: Други   Етикети:

tags for Често срещани видове повреди на екрана на телефона

Потребителски вход